RACLETTE

racletteGezellig tafelen en genieten van een stuk authentieke kaasgeschiedenis

AANGEBODEN SOORTEN RACLETTE

 • Zwitserland - Saint Niklaus - Lait Cru
 • Frankrijk - Raclette de Savoie
 • Italië - Fontina d'aoste
GRATIS GEBRUIK VAN RACLETTETOESTELLEN mits betaling van waarborg 50.00

De echte, originele Zwitserse raclette wordt alleen gemaakt met "de" Raclette Switzerland of "de" Zwitserse Raclette. Eeuwen geleden al, smolten de koeherders uit de Alpen hun kaas boven een vuurtje of op een warme steen. Vervolgens schraapten ze - "racler" in het Frans - de kaas af en smulden van de warme, smeuge lekkernij.

Raclette is snel en eenvoudig te bereiden, aangenaam om te delen, onweerstaanbaar gezellig en smakelijk en werd dus al vlug in heel Zwitserland populair, waarna hij alle lekkerbekken van de wereld veroverde. Deze "verwarmende" maaltijd bleek heerlijk in alle seizoenen, want hij past bij de meest uiteenlopende bijgerechten!

BESTEL HIER
 

Uitrusting

raclette

raclette pannetjes

Het traditionele raclettevuur waarop je een half wiel kaas legt, biedt de charme van het authentieke, maar iemand moet de kaas afschrapen en de gasten moeten hun beurt afwachten.
Authentiek is het gebruik van de Raclette toestellen met gloeilamp. De kaas wordt dan met een kaasspatel afgeschraapt.


Ook worden diverse ander soorten elektrische vuurtjes met individuele pannetjes gebruikt, erg handig en je kunt er verschillende stukken kaas tegelijk in smelten. Sommige modellen zijn ook geschikt voor een maaltijd in de buitenlucht.


Bereiding? Minimaal

 1. De kaas kopen bij uw kaasspecialist, u krijgt advies om het juiste smaaktype van raclette aan te bevelen.
 2. Reken 300gr kaas per persoon met een Schraaptoestel, 200 tot 250 gr. met een pannetjestoestel.
  Wie slim is, bewaart altijd een beetje raclette in de koelkast en kan zo een schitterende maaltijd tevoorschijn toveren als er onverwacht (en sympathiek) bezoek opduikt.
 3. De aardappelen koken: u kunt ze best stomen. Leg ze, als u ze hebt afgegoten, in de nog warme kookpot en leg een doek of een vel keukenpapier onder het deksel, zo blijven ze urenlang warm en stevig. Geen stress op het laatste moment!!
 4. Dek de tafel met zout, peper en bijgerechten.
 5. Bijgerechten. Laat uw verbeelding werken.
  Naar keuze: seizoengroenten, salades, gedroogd vlees, uitjes, augurken, kleine maskolven, vruchten, noten, En wijn natuurlijk. Waarom geen lekkere Fendant du Valais?
 6. Dat is alles, wij wensen u een gezellig aperitiefje met uw gasten!