Delicatessen

We zijn gespecialiseerd in authentieke en rauwmelkse hoevekazen. Wij bevoorraden ons vooral rechtstreeks bij de boer of op de vroegmarkt te Rungis, even onder Parijs. Onze kazen worden op die manier zo vers mogelijk aangekocht en door ons verder aangerijpt om in de ideale omstandigheden aan onze klanten aan te bieden.


Kwaliteitskazen

De smaak van traditie, ambacht en zorg voor authentieke producten

Authentieke kwaliteitskazen rechtstreeks van de boerderij, tot perfecte smaak gerijpt in onze eigen rijpingskamers. Als erkend kaasaffineur bent u bij Martens Kaasmeester verzekerd van de best mogelijke kwaliteit, een professionele behandeling van de kazen, en dus de rijkst mogelijke smaak.

 • De beste Franse, Spaanse en Italiaanse kazen zoals Maroilles, Roquefort, Beaufort, Comte, Saint-Nectaire, Gorgonzola, Pecorino, Manchego, Cabrales,…
 • Een zeer uitgebreid gamma geitenkazen uit diverse regio's

Kaasschotels

Gezellig tafelen en genieten van een divers palet van smaken

Evenwichtig samengesteld met diverse maar passende kaassoorten die wij in onze eigen rijpingskamers perfect op smaak lieten komen.

Bestel tijdig voor uw familiefeesten, vergaderingen, verenigingsfeesten, doopfeesten,…

Raclette

Gezellig tafelen en genieten van een stukje authentieke kaasgeschiedenis

De echte, originele Zwitserse raclette wordt uitsluitend gemaakt met de Raclette Switzerland of de Zwitserse Raclette. Eeuwen geleden al smolten de koeherders uit de Alpen hun kaas boven een vuurtje of op een warme steen. Vervolgens schraapten ze - racler in het Frans - de kaas af en smulden van de warme, smeuïge lekkernij.

Raclette is snel en eenvoudig te bereiden, aangenaam om te delen, onweerstaanbaar gezellig en smakelijk. Deze bereidingswijze werd daardoor al snel in heel Zwitserland populair, waarna ze de wereld veroverde. Deze ‘verwarmende’ maaltijd bleek heerlijk in alle seizoenen, want hij past bij de meest uiteenlopende bijgerechten.

AANGEBODEN SOORTEN RACLETTE
 • Zwitserland - Saint Niklaus - Lait Cru
 • Frankrijk - Raclette de Savoie
 • Italië - Fontina d'Aoste

Gratis gebruik van raclettetoestellen mits betaling van waarborg van € 50.00.

UITRUSTING
 • Het traditionele raclettevuur waarop je een half wiel kaas legt, biedt de charme van het authentieke, maar iemand moet de kaas afschrapen en de gasten moeten hun beurt afwachten.
 • Authentiek volgens de traditie is het gebruik van de raclettetoestellen met gloeilamp. De kaas wordt dan met een kaasspatel afgeschraapt.
 • Ook worden diverse andere soorten elektrische vuurtjes met individuele pannetjes gebruikt. Deze zijn erg handig en je kunt er verschillende stukken kaas tegelijk in smelten. Sommige modellen zijn ook geschikt voor een maaltijd in de buitenlucht.
MINIMALE BEREIDING
 1. De kaas kopen bij uw kaasspecialist is uiteraard uw eerste stap. U krijgt advies om het juiste smaaktype van raclette aan te bevelen aan uw gasten.
 2. Reken 300g kaas per persoon met een schraaptoestel, 200 tot 250g met een pannetjestoestel.
  (Een slimme zet is om altijd een beetje raclette in de koelkast te bewaren. Zo kan u een schitterende maaltijd tevoorschijn toveren als er onverwacht (en sympathiek) bezoek opduikt.)
 3. De aardappelen koken: u kunt ze best stomen. Leg ze, als u ze hebt afgegoten, in de nog warme kookpot en leg een doek of een vel keukenpapier onder het deksel, zo blijven ze urenlang warm en stevig. Geen stress op het laatste moment!
 4. Dek de tafel met bijgerechten en zout en peper.
 5. Laat uw verbeelding werken voor de bijgerechten. Naar keuze: seizoensgroenten, salades, gedroogd vlees, uitjes, augurken, kleine maïskolven, vruchten, noten,…
 6. En wijn natuurlijk. Waarom geen lekkere Fendant du Valais?

Dat is alles, wij wensen u een gezellige maaltijd met uw gasten!

Kaasfondue

Gezellig tafelen in een traditie van smaak, gemeenschap en gezelligheid

Sinds zijn eenvoudige begindagen in de Zwitserse Alpen is kaasfondue uitgegroeid tot een populaire manier om een gezellige maaltijd te delen met familie of vrienden. Samen rond de dampende kom smeuïge, heerlijk geurende gesmolten kaas zitten, brengt mensen letterlijk en figuurlijk dicht bij elkaar.

Dit maakt kaasfondue ideaal voor feestelijke gelegenheden als Kerstmis, oudejaarsavond, een (winter)barbecue of gewoon een knus en huiselijk avondmaal.

AANBOD KAASFONDUE
 • Kant-en-klare kaasfondue (eigen recept, enkel nog op te warmen): € 14.95 pp.
 • Bijpassende broodwaaier (afhankelijk van het assortiment): €1.50 tot €3.00 pp.
 • Optie - Bijpassende selectie vleeswaren: 70gr pp, vanaf € 5.90

  Viande Grison – Bresaola (Punta d’Anca) – Rauwe Italiaanse ham – Gerookte Italiaanse ham – Italiaanse salami

INGREDIËNTEN
 • 200g kaas
 • 1 dl droge witte wijn (of bier of cider)
 • 1 eetlepel maïszetmeel
 • 1 teentje knoflook
 • Peper, nootmuskaat
BEREIDING

Het bereiden van de kaasfondue duurt slechts een 15-tal minuten.

 1. U begint met het inwrijven van de fonduepan met een half teentje knoflook. (U kan het nadien in de pan laten liggen voor een extra smaaktoets.)
 2. Giet de witte wijn in de pan en warm op. (U kan ook bier of cider gebruiken.)
 3. Voor de wijn begint te koken, voegt u de kaas in kleine blokjes toe. Warm langzaam op terwijl u blijft roeren. Laat de kaas smelten, maar niet koken.
 4. Doe het maïszetmeel in een kopje en meng met wat water. Voeg toe aan de gesmolten kaas om die te laten binden.
 5. Breng de kaas naar wens op smaak met peper en nootmuskaat.
TIPS
 • Gebruik brood met korst zodat het stevig op het prikvorkje blijft zitten.
 • Wanneer u uw vorkje in de kaas dompelt, haal het er met een draaiende beweging weer uit. Zo vermijdt u draden en voorkomt u dat het brood van het vorkje valt.
 • U kan ½ dl likeur (bv. kirsch of Poire William) of een lepel mosterd toevoegen aan de kaasfondue om die een extra smaak te geven.
 • Naast het brood kan u als bijgerechten bijtklare stukjes gekookte bloemkool, broccoli, courgette of aardappel in de schil serveren. Ook een groen slaatje met vinaigrette past er perfect bij.

Vleeswaren

De smaak van traditie, ambacht en zorg voor authentieke producten

Nu ook professioneel gesneden ham in de Cortador-traditie

 • Fijne vleesproducten van ambachtelijke producenten met een artisanale smaak en kwaliteit.
 • Internationale vleeswaren uit de beste culinaire tradities van Europa: Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland,…
 • En uiteraard ook de beste Belgische producten: kwaliteitscharcuterie van eigen bodem.
 • Wij zorgen voor passende combinaties van smaken en texturen wanneer wij geschenkmanden, buffetten, tapas,... samenstellen met zowel vleeswaren als kazen. De klassieke combinaties hebben nog niets van hun glans verloren, maar we zijn ook niet bang om nieuwe harmonie te creëren met de talrijke delicatessen in ons aanbod. Steeds met respect voor het producten en de traditie die ze heeft voortgebracht.

HAMSNIJDER BIJ THE CORTADOR ACADEMY

Onlangs behaalden wij ons diploma Bachelor Cortador. Graag bieden we vanaf heden onze Cortador snijkunsten aan in de winkel.

U kan de vers versneden hammen ook vacuüm laten verpakken als u deze op een later tijdstip wenst te gebruiken.

Intussen zetten wij onze opleiding verder om de titel van Maestro Cortador te bereiken.

THE CORTADOR ACADEMY

The Cortador Academy in Brugge is de enige school in de Benelux waar de opleiding tot cortador wordt aangeboden. Hier krijgen gepassioneerde vaklieden de kans om de kunst van het hamsnijden op een rustige en gespecialiseerde wijze aan te leren.

Joka richtte The Cortador Academy op in samenwerking met Maestro Cortador José. Het is de eerste en enige school in de Benelux voor het aanleren van het professioneel met de hand snijden van ham en de volledige kunst en traditie eromheen.

Wat zijn cortadores?

Cortador de jamón is een Spaanse term die letterlijk ‘hamsnijder’ betekent. Een cortador is gespecialiseerd in het snijden van flinterdunne plakjes ham. Hij werkt met exclusieve hammen en hanteert professionele snijtechnieken.

In Spanje is een ambachtelijk gesneden ham een delicatesse. Deze traditie begint nu ook meer en meer bekend te raken. Bij de Academy maken wij het verschil door de hoge kwaliteit en de kennis van de hammen waarmee we werken uit Spanje, maar ook uit Frankrijk, Italië, België, Portugal,…

Daarnaast ligt onze aandacht bij de unieke selectie en verdere ontplooiing van onze cortadores tot artiesten met passie voor hun vak.

Tapas

Hapjes naar een hemels niveau getild door de rijke mediterrane culinaire traditie

De traditie van tapas gaat in Spanje ver terug. Oorspronkelijk waren het aperitiefhapjes die bij een drankje werden genuttigd op café of restaurant om de eetlust op te wekken. Maar sinds een aantal jaren zijn ze bekend tot ver buiten de Spaanse landsgrenzen en hebben ze hun rol bij het aperitief overstegen.

Tapas kunnen nu een hele maaltijd zijn verdeeld in hapklare stukjes verspreid over een gemoedelijke avond in gezelschap. En de kleine hapjes zijn ook de perfecte gelegenheid om te experimenteren met smakencombinaties. In welke vorm of rol dan ook, tapas staan garant voor gezellige gastronomie.

Door de vele mogelijke toepassingen van kazen in tapas kunnen wij u een rijke verscheidenheid aanbieden, steeds met zorg en creativiteit samengesteld met verse ingrediënten en perfect gerijpte kazen.

AANBOD TAPAS
 • Patatas bravas, gehaktballetjes in tomatensaus, empanadas, gevulde portobello’s, minitortilla’s,…
 • Spaanse en andere mediterrane kazen als Chorizo, Manchego, Cabrales, Burgos, Roncal, Pecorino, Gorgonzola, Mozzarella, Parmezaan,…

Geschenkmanden

Een plezier om te krijgen én om te geven

 • Sinds 1990 specialiseren wij ons in geschenkmanden voor particulieren en bedrijven: het ideale geschenk voor fijnproevers en zakenrelaties.
 • Elke mand is een weloverwogen combinatie van producten in een visueel aantrekkelijke presentatie. Wij hebben ruim voldoende delicatessen en specialiteiten in ons aanbod om een geschenkmand samen te stellen voor elke smaak en voorkeur.
 • Wij kunnen de mand zelf samenstellen of maken ze op maat van uw wensen. U kiest een formaat en geeft ons een idee - van heel breed tot zeer specifiek - over de inhoud die u wenst. Een gebalanceerde en omvattende set kwaliteitsproducten? Een verzameling van producten uit een land of streek van uw keuze? Wij bieden voldoende opties om elke keer opnieuw een unieke geschenkmand samen te stellen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x