Ons bedrijf

Welkom bij Martens Kaasmeester

Kwaliteit, authenticiteit, en smaak
Zuiver, eerlijk, en heerlijk


Kaasmeester

Reeds sinds 1981 staan wij klaar om onze klanten de hoogste kwaliteit en beste smaak te bieden in authentieke kazen en andere delicatessen.

Wij hebben ons gespecialiseerd in originele, artisanale kazen, vaak geproduceerd met verse, rauwe melk op de hoeve zelf. Dit garandeert de best mogelijke smaak en kwaliteit.

Sinds 1995 bevoorraden we ons direct bij de landbouwers of op de vroegmarkt van Rungis, ten zuiden van Parijs. Afhankelijk van het seizoen gaan we hier elke 2 à 3 weken langs. Zo kunnen wij onze kazen zo vers mogelijk aankopen, waarna wij ze zelf verder laten rijpen in de ideale omstandigheden. Zo slagen we erin de best mogelijke kaasproducten aan te bieden aan onze klanten.

Onze gedreven zoektocht naar de beste smaak bracht ons er in 2005 toe om samen met enkele confraters uit de sector kazen rechtstreeks uit Spanje en Italië in te voeren.

In november 2015 werden we erkend als ‘Meester Kaasrijper’. Deze erkenning wordt toegekend door Quality Control en bevestigd door het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV). Wij zijn uiteraard erg trots op deze erkenning van onze vaardigheid als kaasaffineur en van de kwaliteit van onze producten.

Onze kazen worden geproduceerd in een samenspel van traditionele ambacht en moderne technologie voor de best mogelijke authentieke smaak.


Veel meer dan kaas

Wij richten onze aandacht ook op andere kwaliteitsproducten die onze kazen verrijken in een harmonieuze combinatie van smaken. Zo vindt u bij ons ook fijne vleeswaren van de beste artisanale producenten in heel Europa en een deskundige selectie wijnen, schuimwijnen en champagnes.

Sinds 1990 leggen wij ons toe op geschenkmanden voor particuliere en professionele klanten. U krijgt een zorgvuldig uitgekozen en gebalanceerde set producten van ambachtelijke kwaliteit, geschikt als cadeau voor fijnproevers bij elke gelegenheid.

Onze traiteurservice is een geheel ontwikkeld maar nog steeds groeiend segment van ons aanbod. Van een volledig verzorgd ontbijt met kwaliteitsproducten tot catering van feesten, recepties en evenementen voor bedrijven of particulieren, inclusief dranken en bediening.

Of u nu langskomt in onze winkel, een geschenkmand of ontbijt bestelt, of ons uw receptie of feest toevertrouwt, u krijgt gegarandeerd enkel het beste op culinair gebied.


Slow Food

Wij ondernemen vele studiereizen op zoek naar de beste artisanale kazen en andere producten van Europa. Zo zijn we in aanraking gekomen met de Slow Food-beweging. Wij konden ons meteen vinden in de idealen achter Slow Food en hebben ze opgenomen in onze manier van werken.

De aanhangers van Slow Food breken een lans voor ‘goed eten’: lokale producten, vergeten groenten, traditionele bereidingen met respect voor de cultuur die hen voortbracht, biologische productie,… Het is een tegenreactie tegen monoculturen, massaproductie, commercialisering van voeding, en de uniformiteit die de eigenheid van lokale culinaire tradities negeert. De naam ‘Slow Food’ is dan ook een knipoog naar wat de beweging vooral wil tegengaan: fast food en de smaakvervlakking in de hedendaagse voedingsindustrie.

Martens Kaasmeester stapt mee in de Slow Food-beweging. Wij bieden eerlijke producten van kleinschalige producenten die niet overmatig gecommercialiseerd worden. Samen met 5 collega’s begonnen we het convivium ‘Slow Food Vlaanderen’. Ons doel is het publiek aan te zetten om steriele, uniforme voeding afkomstig van massaproductie uit hun dieet te bannen en enkel plaats te maken voor authentieke smaak en ambachtelijke kwaliteit.

De Slow Food-convivia organiseren allerhande activiteiten en evenementen om Slow Food een grotere bekendheid te geven: van een eenvoudige gedeelde maaltijd tot proefworkshops, boerderijbezoeken, conferenties en debatten, workshops met schoolklassen, de vertoning van films en documentaires, festivals en fundraisers, promotie van lokale producten en markten of deelname aan de internationale campagnes van Slow Food International.

Hebt u interesse in Slow Food en wilt u meer weten? Contacteer ons, wij staan u met plezier te woord online of in onze winkel.


close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x